AKKE-rahoitusta myönnettiin yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa

Hankehakemuksia saapui 19 kappaletta, ja niillä haettiin yhteensä 2,159 miljoonaa euroa. Hakemuksia saapui kaikkiin rahoitushaun kolmeen painopisteeseen, joiden tavoitteita hankkeet vastasivat pääasiassa hyvin. Rahoitusta myönnettiin 11 hankkeelle.

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) määrärahaa suunnataan Kymenlaakson maakuntaohjelman 2022–2025 toteutukseen, käynnissä olevien investointien tukemiseen ja TKI-toiminnan vauhdittamiseen, pito- ja vetovoiman lisäämiseen sekä toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten ennakointiin ja varautumiseen.

Valtion ja maakunnan aluekehittämiskeskustelujen kärkien toteuttamiseen suunnatusta painopisteestä 1 rahoitetaan viisi hanketta, yhteensä n. 768 000 €. Hankkeiden teemat liittyvät Kotkan-Haminan seudulle sijoittuvan akkuklusterin toteutumisen edistämiseen, ennakointitiedon parempaan hyödyntämiseen päätöksenteossa, TKI-toiminnan vauhdittamiseen yliopistoyhteistyön kautta sekä yritysten ja opiskelijayritysten kiihdyttämöpalvelujen luomiseen. Yksi hanke liittyy hankehakemuksen valmisteluun Horizon EU-rahoitusohjelman hakuun.
 
Innovatiivisiin ja kokeileviin toimiin sekä toimintaympäristön muutoksiin reagoimiseen suunnatun painopisteen 2 osalta rahoitetaan neljä hanketta, yhteensä n. 279 000 €. Hankkeiden teemat liittyvät yritysten kyberturvaosaamisen lisäämiseen, satamalogistiikan yritysten työturvallisuuden lisäämiseen kyberturvallisuuden ja -uhkien kannalta, uusiutuvan energian ja vetytalouden edistämiseen sekä Ukrainan sodan vaikutuksiin kymenlaaksolaisten yritysten kannalta.
 
Maakuntaohjelman "Aktiivinen Kymenlaakso" -tavoitteiden toteuttamiseen suunnatusta painopisteestä 3 rahoitetaan kolme hanketta, yhteensä n. 230 000 €. Hankkeiden teemat liittyvät ruokamatkailun edistämiseen, Käyrälammen ulkoilureittien kehittämiseen ja asukkaiden osallistamiseen sekä nuorten yrittäjyyskasvatukseen. Hankkeissa korostuvat esim. osallistaminen ja uudet toimintamallit.
 
Rahoitettavien hankkeiden tavoitteina on m. myötävaikuttaa uusien yritysten ja työpaikkojen syntyyn, käynnistää uusia kokeiluja ja toimintamalleja, edistää kansainvälistä toimintaa, digitaalisia palveluja sekä ilmastonmuutoksen hillintää tai sopeutumista. Rahoitettavaksi esitettäviin hankkeisiin on tavoitteena osallistaa 245 yritystä tai organisaatiota.


Lue lisää AKKE-rahoituksesta täältä.

Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Anna-Riikka Karhunen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 044 747 8503

e-max.it: your social media marketing partner

| Laura Hämäläinen | Rahoitus

Jaa artikkeli

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Toimisto on avoinna maanantaisin ja perjantaisin 9 - 15. Muina aikoina asiakastapaamiset sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2020. Oikeudet muutoksiin pidetään.