Valtionavustusta Kaakkois-Suomen kestävän liikkumisen suunnitelmaan

 

Traficom myönsi liikkumisen ohjauksen valtionavustusta 45 000 € Kaakkois-Suomen kestävän liikkumisen suunnitelman laatimisen hankkeeseen. Etelä-Karjalan liitto ja Kymenlaakson liitto toteuttavat hankkeen yhteistyönä.

Hankkeessa laaditaan Kaakkois-Suomen kestävän liikkumisen suunnitelma, jossa tarkastellaan ympäristön ja ihmisten kannalta suotuisia kulkutapoja. Kestävä liikkuminen kattaa suunnitelmassa sekä henkilö- että tavaraliikenteen. Kestävä liikennejärjestelmä pyrkii tilanteeseen, jossa kaikki kestävyyden ulottuvuudet – ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen kestävyys – ovat tasapainossa. Tällainen liikkumisympäristö huomioi ihmiset ja kuljetukset erilaisine tarpeineen ja aiheuttaa mahdollisimman vähän haittavaikutuksia ilmastoon, talouteen ja elinympäristöön.

Kestävän liikkumisen suunnitelman tavoitteena on löytää keinoja vastata Kaakkois-Suomen maakuntien sekä Suomen ja EU:n asettamiin liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoitteisiin. Tavoitteiden saavuttamiseksi mietitään toimenpiteitä, joilla erityisesti tieliikenteen päästöjä saadaan vähennettyä. Useissa Kaakkois-Suomen kaupungeissa on toteutettu monia toimenpiteitä, joilla liikenteen päästöjä pystytään vähentämään kaupungeissa. Näillä toimenpiteillä ei kuitenkaan pystytä riittävän tehokkaasti vaikuttamaan kaupunkien ulkopuolisten alueiden ja Kaakkois-Suomen liikenteen erityispiirteistä, kuten kansainvälisen liikenteen ja raskaan liikenteen suuri määrä sekä Euroopan suurimman metsäteollisuuden keskittymän raaka-ainekuljetukset, johtuviin päästöihin, ja sen vuoksi on katsottu tarpeelliseksi laatia koko Kaakkois-Suomen alueen kokonaisvaltainen kestävän liikkumisen suunnitelma.

Kaakkois-Suomen kestävän liikkumisen suunnitelman laatiminen perustuu vahvasti osallistavaan sidosryhmien kautta tehtävään suunnitteluun. Hankkeen lopputuloksena syntyvä suunnitelma sisältää selkeästi jäsennellyt tavoitteet, toimenpiteet ja seurannan mittarit, joiden kautta parannetaan Kaakkois-Suomen asukkaiden elämänlaatua, tuotetaan kestäviä, kustannustehokkaita ja taloudellisesti toteuttamiskelpoisia logistiikan ratkaisuja sekä parannetaan alueen sisäistä ja ulkoista saavutettavuutta.


Lisätietoja antavat:

Kymenlaakson liiton maakuntasuunnittelija Ville Räty (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 044 747 8508)

Etelä-Karjalan liiton liikenneasiantuntija Sonja Tynkkynen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 681 7163)

 

e-max.it: your social media marketing partner

| Ville Räty | Ajankohtaista

Jaa artikkeli

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

PL 2, 45101 KOUVOLA
Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Koronapandemian johdosta teemme etätyötä. Asiakastapaamiset vain sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2020. Oikeudet muutoksiin pidetään.